2022-es táborok, tanfolyamok

1) Haladó Energiavonal Workshop I: Nap, Hold és Létezés, Berlin (Németország)

Dátum: Április 16.-17., 2022
Helyszín: Heile Haus, egy kedves, sok évtizede természetgyógyász képzéseknek otthont adó közösségi központ Kreuzbergben, Berlin szívében. Cím: Waldemarstraße 36. Weboldal: https://heilehaus-berlin.de/en/
Tartalom: a thai masszázs esszenciáját, az energiavonalakkal való munkát gyakoroljuk ezen a workshopon. Az egyes vonalaknak egy teljes napot szentelve, bemutatón, majd gyakorlatban, masszőrként és páciensként is megtapasztalva alakítunk saját képet az aznapi energiavonal minőségéről, erejéről. Az első nap a létünk alapjait leképező  középvonal, míg a második nap a férfi és női minőségeinket képviselő vonal kerül terítékre.
Ár, infók és jelentkezés: Chris Wischnewski, info@holistictouch.org, weboldala: https://holistictouch.org/en/

 

2) Haladó Energiavonal Workshop II: Pszichés Energiák és Megemésztésük, Berlin (Németország)

Dátum: Április 18.-20., 2022
Helyszín: Heile Haus, egy kedves, sok évtizede természetgyógyász képzéseknek otthont adó közösségi központ Kreuzbergben, Berlin szívében. Cím: Waldemarstraße 36. Weboldal: https://heilehaus-berlin.de/en/
Tartalom: a thai masszázs esszenciáját, az energiavonalakkal való munkát gyakoroljuk ezen a workshopon. Az egyes vonalaknak egy teljes napot szentelve, bemutatón, majd gyakorlatban, masszőrként és páciensként is megtapasztalva alakítunk saját képet az aznapi energiavonal minőségéről, erejéről. Az első nap a pszichés energiáinkat, tudatalatti tartalmainkat leképező vonal, míg a második és harmadik  nap az élményeink feldolgozásáért, megemésztéséért felelős vonal kerül terítékre.
Ár, infók és jelentkezés: Chris Wischnewski, info@holistictouch.org, Chris weboldala: https://holistictouch.org/en/

 

3) 7 napos kezdő thai masszázs elvonulás Balival, Rozdziele (Lengyelország)

Dátum: Április 22.-29., 2022
Helyszín: Teczowa Dolina, természetes életmódot gyakorlók közösségi központja, Rozdziele faluban,  Krakkótól kb. másfél órára, Lengyelország. Weboldal: www.teczowadolina.pl
Megközelítés: vonattal, esetleg busszal a Népligettől Krakkóig, onnan Mateus bevisz a helyszínre kisbusszal. Szívesen utazom együtt magyar résztvevőkkel!
Tartalom: 8 nap alatt átvesszük a Nuad Bo Rarn-Bevezetés a thai masszázsba c. könyv tananyagát, reggeli vipasszana és tai chi tréninggel. Célunk, hogy a kurzus végén egy teljes testmasszázs adására való repertoárral, és a tradícióban alapvető szerető kedvességgel áthatott érintéssel rendelkezzen minden résztvevő. A helyszín varázsa a Beszkid hegységben elbújó központ magashegyi-vaderdei miliője, a közösség önkénteseinek vendégszeretete, isteni vegetáriánus alkotásai, a hegyi mezőkön végzett reggeli taichi és chikung…már végzett diákokat, asszisztenseket várunk szeretettel ismételni, segíteni, egyeztetni Mateussal kéretik.

Ár, infók és jelentkezés: Mateus Flak, mantreusz@gmail.com

4) 5 napos haladó Terápiás elvonulás Balival, Rozdziele, (Lengyelország)

Dátum: Április 30.- Május 5., 2022
Helyszín:  Teczowa Dolina, természetes életmódot gyakorlók közösségi központja, Rozdziele faluban,  Krakkótól kb. másfél órára, Lengyelország. Weboldal: www.teczowadolina.pl
Megközelítés: vonattal, esetleg busszal a Népligettől Krakkóig, további információk a honlapon, illetve Mateus-tól (lsd. jelentkezés).
Program:  Az öt napos tanfolyam alatt “sorra vesszük magunkat”, azaz minden reggeli és délutáni előadáson egy jelenlevő kap egy teljes test masszázst, melyben Bali megosztja a csoporttal, hogy mit érez (ez azonnal, ott helyben, fizikailag kitapintható), és hogy miért csinálja azt, amit. Így a személyre-szabás, és a terápiás hozzáállás részletei kerülnek terítékre, egyszer saját magunkon, a többi alkalommal pedig csoporttársaink bőrén tapasztalva. Az előadások után teljes testmasszázsokat adunk egymásnak, tanári felügyelettel és feedback-el. Ezekben az időszakokban a nehéznek tartott, keveset gyakorolt nyújtásokat, gyakorlatokat külön újra lehet venni,  érdemes tehát egy listával készülni. A workshop alkalmas a kezdő anyag megszilárdítására, továbbfejlesztésére, a megakadt gyakorláshoz újabb inspiráció gyűjtésére.

Ár, infók és jelentkezés:  Mateus Flak, mantreusz@gmail.com


5) Haladó Oldalsó pozíciós tanfolyam Balival, Sunshine Mangalam, Zebegény (Magyarország)

Dátum: Augusztus 1.-8., 2022
Helyszín: Zebegény, Almás kert 23.
Ár: az EU-n belüli anyagi helyzetre tekintettel 3 árkategória van: I. Észak Európa: 500E, II.Dél Európa: 400 E (Görög-, Olasz-, Spanyolország, Portugália),III. Kelet Európa: 300 Euro (vagy ennek megfelelője forintban). Az árba beletartozik a tanfolyamon kívül a szállás és a napi 3x-os vegetáriánus étkezés.
A kurzus tartalma:  azoknak, akik már elvégeztek legalább egy kezdő tanfolyamot, ez a kurzus az oldalsó pozícióra fókuszál. Célja, hogy a lehető legteljesebb masszázsokat tudják adni a résztvevők olyan vendégeiknek, akik nehezen tudnak feküdni a többi pozícióban. Egy nyugati terápiás praxisban az ilyen vendégek elég hétköznapiak, sokan túl merevek vagy túlsúlyosak a többi pozícióban való kényelmes fekvéshez. Mivel hogy a legtöbb ember az oldalsó pozícióban alszik,  a vendég oldaláról maximális relaxációt és elengedést biztosít. A terapeuta ülő helyzetből közelit, így ebben a pozícióban kevesebb erőfeszítéssel, és több jókedvű, dinamikus “rocking” mozdulattal tud dolgozni. A kurzus része a terhes anyák masszázsához szükséges tréning is.

Laurino és Bali a Napsugár Hálózat, azaz Sunshine Network oktatói, ennek bázisa Chiang Mai, Thaifold. Weboldala: www.asokananda.com

Jelentkezés: ha akadnak kérdéseid, több infóra van szükséged, vagy jelentkeznél a tanfolyamra, írj kérlek Bali-nak (Németh Balázs) a konemara76(kukac)gmail.com címen. Válaszában elküld egy részletes tájékoztató anyagot az órarenddel, időzítéssel, helyszínnel, szállás és étkezés részleteivel. Ha regisztrálni szeretnél, írj egy emailt ugyanerre a címre, majd jelenj meg a tanfolyam kezdetén, este vacsorára.

 

6) 12 napos kezdő thai masszázs elvonulás Laurinoval és Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarország)

Dátum: Augusztus 9.-21., 2022
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infók: Helyszín és megközelítés Linkje
Ár: az EU-n belüli anyagi helyzetre tekintettel 3 árkategória van: I. Észak Európa: 900E, II.Dél Európa: 700 E (Görög-, Olasz-, Spanyolország, Portugália),III. Kelet Európa: 550 Euró vagy ennek megfelelője forintban (ebbe beletartozik a tanfolyamon kívül a szállás, a napi 3x-os vegetáriánus étkezés, és a nyomtatott tananyag).
A kurzus tartalma: A 108 órás kurzus tartalmazza a teljes test masszázshoz szükséges repertoár szisztematikus oktatását, bevezetést az energiavonalakkal végzett munkába, és a Thai joga masszázzsal adott terápiás lehetőségekbe. A jóga, chi-kung, mantrázás, vipasszana és metta meditációk rendszeres gyakorlásával erősítjük a tudatosságunkat, a szeretetünket, együttérzésünket, melegítve a szívünket és a masszázs praxisunkat egyszerre. A kurzuson tanárképzés kérhető, ismétlőket szeretettel várunk! A kurzust vipasszana elvonulás követ augusztus 23-27 között, erre is szeretettel várjuk a jelentkezőket.
Részletes leírás a tanfolyamról: Klikk Ide!
Laurino és Bali a Napsugár Hálózat, azaz Sunshine Network oktatói, ennek bázisa Chiang Mai, Thaifold. Weboldala: www.asokananda.com

Jelentkezés: ha akadnak kérdéseid, több infóra van szükséged, vagy jelentkeznél a tanfolyamra, írj kérlek Bali-nak (Németh Balázs) a konemara76(kukac)gmail.com címen. Válaszában elküld egy részletes tájékoztató anyagot az órarenddel, időzítéssel, helyszínnel, szállás és étkezés részleteivel. Ha regisztrálni szeretnél, írj egy emailt ugyanerre a címre, majd jelenj meg a tanfolyam kezdetén, este vacsorára, Kisnyalkán.

 

7) 12 napos Kezdő Thai Tanfolyam Balival, Hamburg (Németország)

Dátum: Október 4.-15., 2022
Helyszín:  Center of Gravity, Talstrasse 19, weboldal: Klikk ide!
Program:  Ez a tanfolyam a teljes 12 napos kezdő tananyagot oktatja, ahogyan azt Thaiföldön, a Napsugár Hálózat “lahu falujában” teszik. A helyszín Hamburg, a “Center of Gravity”, Európa első acroyoga központja. A thai oktatást reggelente egy kezdő szintről építkező  meditációs tréning (vipasszana) és taichi-chikung készíti elő, melyek célja a megfelelő tudati és testi állapot elérése és karbantartása. A thai masszázs oktatás alatt egy olyan repertoárt építünk, mellyel egy kiegyensúlyozott, ezáltal kiegyensúlyozó hatású, nagyjából 2 órás teljes test masszázst tudunk majd adni. A Napsugár Hálózat által kiadott oklevéllel a végén, ez a tanfolyam remek lehetőség kezdőknek erős alapokat építeni a thai joga masszázsban, az ismétlőknek, hogy finomra hangolják készségeiket, egyéb keleti masszázsokat végzőknek pedig hogy gazdagítsák repertoárjukat, újat tanuljanak. Asszisztenseket, tanárképzésre jelentkezőket szeretettel várjuk!
Tanfolyam leírás: Klikk ide!
Infók, kontakt és jelentkezés: kérlek lépj kapcsolatba a Center Of Gravity csapatával,
tel: +49-173-3272877
email: info@center-of-gravity.de
weboldal: www.center-of-gravity.de

 

8) 3 napos haladó “Kezek nélküli” Workshop Balival, Hamburg, Németo.

Dátum: Október 16.-18., 2022
Helyszín:
Center of Gravity, Talstrasse 19, weboldal: Klikk Ide!
Program:
A háromnapos tanfolyam alatt olyan repertoárt építünk, melyben teljes testmasszázst tudunk adni a kezeink, ujjaink igénybevétele nélkül. Hasznos kisebb termetű masszőröknek, akik nagy nyomásigényű vendégkörrel rendelkeznek, vagy olyanoknak akiknek a kezei, csuklói érzékenyek. A gyakorlatok jórészt állva vagy ülve végzendők, így üdítő változás olyanoknak, akik nehezen térdelnek. A talppal adott vonalmunka, mely a struktúra alapját képezi, igen földelő munka mind annak aki adja, mind annak aki kapja.
Tanfolyam részletes leírása: Klikk Ide!
Árak, infók, és jelentkezés: kérlek lépj kapcsolatba a Center Of Gravity csapatával,
tel: +49-173-3272877
email: info@center-of-gravity.de
weboldal: www.center-of-gravity.de

 

9) Életmódtábor: 7 napos thai elvonulás Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarország)

Dátum:  Október 31.-November 7., 2022
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infók: Helyszín és megközelítés Linkje
Tematika: Klikk ide!
Ár:
kb. 120e Ft, mely tartalmazza az oktatást, a napi háromszori vegetáriánus étkezést, a szállást, thai masszázs oklevelet, és életmódtábori igazolást (természetgyógyász képzésben résztvevők számára). Nem tartalmazza a következő kellékeket (melyeket otthonról is lehet hozni, ha valakinek van, vagy igény szerint a helyszínen megvásárolni): orrmosó, nyelvkaparó, szezámolaj, tankönyv (összesen kb 8000 ft).

Az Életmódtábor anyaintézménye a Nemzetközi Masszázsakadémia, minden kedves jelentkezőt, aki először van ilyesfajta thai tanfolyamot, kérnénk hogy jelentkezzen az akadémiánál, a lent megadott email címen. A tanfolyamra karmajógiként szívesen látunk olyanokat, akik már egyszer elvégeztek egy kezdő tanfolyamot, és gyakorolni, ismételni, segíteni szeretnének, ők kérném hogy Balinál jelentkezzenek. A hetes alaptanfolyamot haladó workshopok követik, ezeken is lehet maradni.

Info, jelentkezés: jelentkezes@masszazsakademia.hu

 

10) Thai Masszázs Kezek Nélkül: Haladó Workshop Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarorszag)

Dátum: November 8.-9., 2022
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infok: Helyszín és megközelítés Linkje
Program: A kétnapos tanfolyam alatt olyan repertoárt építünk, melyben teljes testmasszázst tudunk adni a kezeink, ujjaink igénybevétele nélkül. Hasznos kisebb termetű masszőröknek, akik nagy nyomásigényű vendégkörrel rendelkeznek, vagy olyanoknak akiknek a kezei, csuklói érzékenyek. A gyakorlatok jórészt állva vagy ülve végzendők, így üdítő változás olyanoknak, akik nehezen térdelnek. A talppal adott vonalmunka, mely a struktúra alapját képezi, igen földelő munka mind annak aki adja, mind annak aki kapja.
Tanfolyam leírása
: Klikk ide!
Ár: 140 E vagy annak megfelelő Ft. (mely tartalmazza a tanfolyamon kívül a kézikönyvet, napi 3x vegetáriánus étkezést, és 3 nap szállást Nov. 7.-től 9.-ig)
Info, jelentkezés: Bali, konemara76@gmail.com