2024-es táborok, tanfolyamok

1) 12 napos kezdő thai masszázs elvonulás Balival Gran Canarian (Spanyolország)

Dátum: Január 10.-22., 2024
Helyszín: Camino Art House, website: Kattints Ide!
Ár: 520€, magyaroknak 400€ (ebbe beletartozik a tanfolyamon kívül a szállás, a napi 3x-os vegetáriánus étkezés, és a nyomtatott tananyag).
A kurzus tartalma: A 108 órás kurzus tartalmazza a teljes test masszázshoz szükséges repertoár szisztematikus oktatását, bevezetést az energiavonalakkal végzett munkába, és a Thai jóga masszázzsal adott terápiás lehetőségekbe. A jóga, chi-kung, mantrázás, vipasszana és metta meditációk rendszeres gyakorlásával erősítjük a tudatosságunkat, a szeretetünket, együttérzésünket, melegítve a szívünket és a masszázs praxisunkat egyszerre. A kurzuson tanárképzés kérhető, ismétlőket szeretettel várunk! A kurzust vipasszana elvonulás követ január 22-e.- és 26.-a között, egy félreeső, csendes parasztházban, aminek sajnos fix ára van a bérleti dij miatt (160€ a négy napra), erre is szeretettel várjuk a jelentkezőket.
Részletes leírás a tanfolyamról: Kattints ide!
Bali a Napsugár Hálózat, azaz Sunshine Network oktatója, ennek bázisa Chiang Mai, Thaifold. Weboldala: www.asokananda.com

JelentkezésBea (Camino Art): +34633339903 (Whatsapp üzenetet küldj kérlek), vagy emailen: caminoart@caminoart.org

 

2) 7 napos kezdő thai masszázs elvonulás Balival, Rozdziele (Lengyelország)

Dátum: Április 20.-27., 2024
Helyszín: Spokojna Dolina, természetes életmódot gyakorlók közösségi központja, Rozdziele faluban,  Krakkótól kb. másfél órára, Lengyelország. Weboldal: Kattints ide!
Megközelítés: vonattal, esetleg busszal a Népligettől Krakkóig, onnan busz Rozdziele-ig, vagy Mateus bevisz a helyszínre kocsival. Szívesen utazom együtt magyar résztvevőkkel!
Tartalom: 7 nap alatt átvesszük a Nuad Bo Rarn-Bevezetés a thai masszázsba c. könyv tananyagát, reggeli vipasszana és tai chi tréninggel. Célunk, hogy a kurzus végén egy teljes testmasszázs adására való repertoárral, és a tradícióban alapvető szerető kedvességgel áthatott érintéssel rendelkezzen minden résztvevő. A helyszín varázsa a Beszkid hegységben elbújó központ magashegyi-vaderdei miliője, a közösség önkénteseinek vendégszeretete, isteni vegetáriánus alkotásai, a hegyi mezőkön végzett reggeli taichi és chikung…már végzett diákokat, asszisztenseket várunk szeretettel ismételni, segíteni, egyeztetni Mateussal kéretik.

Ár, infók és jelentkezés: Mateus Flak, mantreusz@gmail.com

 

3) 5 napos Energia Vonal elvonulás Balival, Rozdziele, (Lengyelország)

Dátum: Április 28.- Május 3., 2024
Helyszín: Spokojna Dolina, természetes életmódot gyakorlók közösségi központja, Rozdziele faluban,  Krakkótól kb. másfél órára, Lengyelország. Weboldal: Kattints ide!
Megközelítés: vonattal, esetleg busszal a Népligettől Krakkóig, további információk a honlapon, illetve Mateus-tól (lsd. jelentkezés).
Program:  a thai masszázs esszenciáját, az energiavonalakkal való munkát gyakoroljuk ezen a workshopon. Az egyes vonalaknak egy teljes napot szentelve, bemutatón, majd gyakorlatban, masszőrként és páciensként is megtapasztalva alakítunk saját képet az aznapi energiavonal minőségéről, erejéről. Az első nap a létünk alapjait leképező  középvonal, míg a második nap a férfi és női minőségeinket képviselő vonal kerül terítékre. Következik a pszichés energiáinkat, tudatalatti tartalmainkat leképező vonal, majd az élményeink feldolgozásáért, megemésztéséért felelős vonallal válik teljessé a kör. A kurzus már gyakorló masszőröknek ajánlott, a hátterüktől függetlenül.

Ár, infók és jelentkezés:  Mateus Flak, mantreusz@gmail.com

 

4) 3 napos haladó Kezek nélküli workshop Balival, HeileHaus, Berlin

Dátum: Május 11.-13., 2024
Helyszín: Heile Haus, egy kedves, sok évtizede természetgyógyász képzéseknek otthont adó közösségi központ Kreuzbergben, Berlin szívében. Cím: Waldemarstraße 36. Weboldal: Kattints ide!
Program:  A háromnapos tanfolyam alatt olyan repertoárt építünk, melyben teljes testmasszázst tudunk adni a kezeink, ujjaink igénybevétele nélkül. Hasznos kisebb termetű masszőröknek, akik nagy nyomásigényű vendégkörrel rendelkeznek, vagy olyanoknak akiknek a kezei, csuklói érzékenyek. A gyakorlatok jórészt állva vagy ülve végzendők, így üdítő változás olyanoknak, akik nehezen térdelnek. A talppal adott vonalmunka, mely a struktúra alapját képezi, igen földelő munka mind annak aki adja, mind annak aki kapja.

Ár, infók és jelentkezés:  Chris Wischnewski, info@holistictouch.org, weboldala: www.holistictouch.org

 

5) Haladó Oldalsó pozíciós tanfolyam Laurino és Balival, Sunshine Mangalam, Zebegény (Magyarország)

Dátum: Július 27.-Augusztus 3., 2024
Helyszín: Zebegény, Almás kert 23.
Ár: az EU-n belüli anyagi helyzetre tekintettel 3 árkategória van: I. Észak Európa: 600E, II.Dél Európa: 550 E (Görög-, Olasz-, Spanyolország, Portugália), III. Kelet Európa: 400 Euro, vagy ennek megfelelője Ft-ban. Az árba beletartozik a tanfolyamon kívül a szállás (sátorban a helyszínen)  és a napi 3x-os vegetáriánus étkezés. Vendégházas szállást lehet foglalni extra költségen.
A kurzus tartalma:  azoknak, akik már elvégeztek legalább egy kezdő tanfolyamot, ez a kurzus az oldalsó pozícióra fókuszál. Célja, hogy a lehető legteljesebb masszázsokat tudják adni a résztvevők olyan vendégeiknek, akik nehezen tudnak feküdni a többi pozícióban. Egy nyugati terápiás praxisban az ilyen vendégek elég hétköznapiak, sokan túl merevek vagy túlsúlyosak a többi pozícióban való kényelmes fekvéshez. Mivel hogy a legtöbb ember az oldalsó pozícióban alszik,  a vendég oldaláról maximális relaxációt és elengedést biztosít. A terapeuta ülő helyzetből közelit, így ebben a pozícióban kevesebb erőfeszítéssel, és több jókedvű, dinamikus “rocking” mozdulattal tud dolgozni. A kurzus része a terhes anyák masszázsához szükséges tréning is, melyre legalább egy teljes napot fordítunk, elméleti és gyakorlati képzéssel.

Laurino és Bali a Napsugár Hálózat, azaz Sunshine Network oktatói, ennek bázisa Chiang Mai, Thaifold. Weboldala: www.asokananda.com

Jelentkezés: ha akadnak kérdéseid, több infóra van szükséged, vagy jelentkeznél a tanfolyamra, írj kérlek Bali-nak (Németh Balázs) a konemara76(kukac)gmail.com címen. Válaszában elküld egy részletes tájékoztató anyagot az órarenddel, időzítéssel, helyszínnel, szállás és étkezés részleteivel. Ha regisztrálni szeretnél, írj egy emailt ugyanerre a címre, majd jelenj meg a tanfolyam kezdetén, este vacsorára.


6) 12 napos kezdő thai masszázs elvonulás Laurinoval és Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarország)

Dátum: Augusztus 4.-16., 2024
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infók: Helyszín és megközelítés Linkje
Ár: az EU-n belüli anyagi helyzetre tekintettel 3 árkategória van: I. Észak Európa: 950E, II.Dél Európa: 750 E (Görög-, Olasz-, Spanyolország, Portugália),III. Kelet Európa: 550 Euró vagy ennek megfelelője Ft-ban (ebbe beletartozik a tanfolyamon kívül a szállás, a napi 3x-os vegetáriánus étkezés, és a nyomtatott tananyag).
A kurzus tartalma: A 108 órás kurzus tartalmazza a teljes test masszázshoz szükséges repertoár szisztematikus oktatását, bevezetést az energiavonalakkal végzett munkába, és a Thai joga masszázzsal adott terápiás lehetőségekbe. A jóga, chi-kung, mantrázás, vipasszana és metta meditációk rendszeres gyakorlásával erősítjük a tudatosságunkat, a szeretetünket, együttérzésünket, melegítve a szívünket és a masszázs praxisunkat egyszerre. A kurzuson tanárképzés kérhető, ismétlőket szeretettel várunk! A kurzust vipasszana elvonulás követ augusztus 18.-a és 22.-e között, erre is szeretettel várjuk a jelentkezőket.
Részletes leírás a tanfolyamról: Kattints ide!
Laurino és Bali a Napsugár Hálózat, azaz Sunshine Network oktatói, ennek bázisa Chiang Mai, Thaifold. Weboldala: www.asokananda.com

Jelentkezés: ha akadnak kérdéseid, több infóra van szükséged, vagy jelentkeznél a tanfolyamra, írj kérlek Bali-nak (Németh Balázs) a konemara76(kukac)gmail.com címen. Válaszában elküld egy részletes tájékoztató anyagot az órarenddel, időzítéssel, helyszínnel, szállás és étkezés részleteivel. Ha regisztrálni szeretnél, írj egy emailt ugyanerre a címre, majd jelenj meg a tanfolyam kezdetén, este vacsorára, Kisnyalkán.

 

7) 4 napos Thai Hasmasszázs kurzus Laurinoval,@Sunshine Mangalam, Zebegény HUN

Dátum: Augusztus 24.- 28., 2024
Helyszin: Zebegény, Almás kert 23.
Árak: késöbb publikálva.  (Az ár tartalmazza az oktatást, a szállást (sátorban a helyszínen)  és a napi 3x-os vegetáriánus étkezést. Vendégházas szállást lehet foglalni extra költségen.
Program: A thai hasmasszázs, ahogyan azt gyakorolják és oktatják az észak thaiföldi Chiang Mai környékén, az egyik olyan kezelés mely a legközelebb áll a teljes testmasszázs teljesség érzetéhez. A régió stílusára hatott a tradicionális thai jóga masszázs, a terápiás hasmasszázs, és a kínai Chi Nei Tsang (lévén hogy ennek az egyik leghíresebb oktatója, Mantak Chia, a Chiang Mai melletti Tao Gardenben praktizál). Laurino megosztja velünk a tapasztalatait, melyet ennek a műfajnak a különböző Chiang Mai-i oktatóitól szerzett az utóbbi évtizedben.
Jelentkezés: Bali, konemara76(kukac)gmail.com

 

8) 4 napos “Várandósság és Terápiás Elvonulás” Balival, Rozdziele, (Lengyelország)

Dátum: Október 4.-8., 2024
Helyszín:  Spokojna Dolina, természetes életmódot gyakorlók közösségi központja, Rozdziele faluban,  Krakkótól kb. másfél órára, Lengyelország. Weboldal: Kattints ide!
Megközelítés: vonattal, esetleg busszal a Népligettől Krakkóig, további információk a honlapon, illetve Mateus-tól (lsd. jelentkezés).

Program: Az elvonulás első két napját a várandós anyák masszázsának szenteljük: napi két előadás keretén belül elméletben és gyakorlatban megismerjük, hogy mikor lehet, mire vigyázzunk, mely pontokat hagyjuk ki vagy részesítsük előnybe, hogyan helyezhetjük minél kényelmesebb pozícióba a leendő anyát, és egyéb felmerülő technikai kérdéseket. A napi két bemutató két várandós résztvevőn történik. Az előadások utáni időben egymáson gyakoroljuk a thai jóga masszázst.  Az elvonulásnak ez a része, lévén hogy kizárólag  a várandósságra fókuszál, nyitva áll olyan várandós nők előtt, akiknek nincs thaimasszázs hátterük,  de szeretnének masszázsokat kapni,valamint várandós masszőrök előtt, akik szeretnének masszázsokat adni és kapni. Párokat is szeretettel várunk, akiknél a nő várandós, és a párja terapeuta. Olyan párok is jöhetnek, ahol a férfinek nincs különösebb masszázs előképzettsége, de szeretne masszázsokat adni várandós párjának. ilyen esetben némi előolvasás javasolt, hogy képbe kerüljön a férfi az energiavonalak hollétével, és a thai jóga masszázs elméletével kapcsolatban, továbbá a Napsugár Hálózat bármely gyakorlójától javasolt egy masszázs átélése. Az esti programot a személyes történeteknek, várandóssággal kapcsolatos tanácsoknak, tapasztalatoknak a cseréjének szenteljük. A napirendet a várandós anyák igényei szerint rugalmasan személyre lehet szabni. Az elvonulás második két napja a thaimasszázs terápiás alkalmazásaira fókuszál, praktikus, tapintható formában. Egy résztvevő reggel, egy pedig délután lefekszik a matracra, majd kap egy kezelést, melyben az egész csoport aktívan részt vesz, érzékelve, és masszázzsal segítve a folyamatokat. Az elvonulás eme két napja, az első két naphoz hasonló napirenddel, arra fog összpontosítani, amit  a résztvevők hoznak a matracra. Az első két napon résztvevő várandós nők maradhatnak relaxálni, élvezni a gyönyörű helyszínt, finom vegetáriánus étkeket, és a barátságos hangulatot.

Ár, infók és jelentkezés:  Mateus Flak, mantreusz@gmail.com

 

 

9) Életmódtábor: 7 napos thai elvonulás Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarország)

Dátum: Október 29.- November 5., 2024
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infók: Helyszín és megközelítés Linkje
Tematika: Klikk ide!
Ár:
380 E, vagy annak megfelelője Ft-ban, mely tartalmazza az oktatást, a napi háromszori vegetáriánus étkezést, a szállást, thai masszázs oklevelet, és életmódtábori igazolást (természetgyógyász képzésben résztvevők számára). Nem tartalmazza a következő kellékeket (melyeket otthonról is lehet hozni, ha valakinek van, vagy igény szerint a helyszínen megvásárolni): orrmosó, nyelvkaparó, szezámolaj, tankönyv (összesen kb 8000 ft).

Program: Ezen a 7 napos elvonuláson egy komplett thaimasszázst tanulunk meg 60 órában, melyet kiegészít  a jógikus reggeli tisztítások, a reggeli meditáció, a taichi és a jóga mindennapos gyakorlása, majd egy esti csakra jóga, mely az adott napon a masszázzsal érintett energiaközponttal foglalkozik. Az Életmódtábor anyaintézménye a Nemzetközi Masszázsakadémia, minden kedves jelentkezőt, aki először van ilyesfajta thai tanfolyamot, kérnénk hogy jelentkezzen az akadémiánál, a lent megadott email címen. A tanfolyamra karmajógiként szívesen látunk olyanokat, akik már egyszer elvégeztek egy kezdő tanfolyamot, és gyakorolni, ismételni, segíteni szeretnének, ők kérném hogy Balinál jelentkezzenek. A hetes alaptanfolyamot haladó workshop követik, ezen is lehet maradni.

Az Életmódtábor anyaintézménye a Nemzetközi Masszázsakadémia, minden kedves jelentkezőt, aki először van ilyesfajta thai tanfolyamot, kérnénk hogy jelentkezzen az akadémiánál, a lent megadott email címen. A tanfolyamra karmajógiként szívesen látunk olyanokat, akik már egyszer elvégeztek egy kezdő tanfolyamot, és gyakorolni, ismételni, segíteni szeretnének, ők kérném hogy Balinál jelentkezzenek. A hetes alaptanfolyamot haladó workshopok követik, ezeken is lehet maradni.

Info, jelentkezés: jelentkezes@masszazsakademia.hu (kezdőknek), ill.  karmajógik Balinál.

 

 

10) Thai Masszázs Kezek Nélkül: Haladó Workshop Balival, Sunshine Mangalam, Kisnyalka (Magyarorszag)

Dátum: November 6.-10., 2024
Helyszín: Kisnyalka Major, lejutási infok: Helyszín és megközelítés Linkje
Program: A háromnapos tanfolyam alatt olyan repertoárt építünk, melyben teljes testmasszázst tudunk adni a kezeink, ujjaink igénybevétele nélkül. Hasznos kisebb termetű masszőröknek, akik nagy nyomásigényű vendégkörrel rendelkeznek, vagy olyanoknak akiknek a kezei, csuklói érzékenyek. A gyakorlatok jórészt állva vagy ülve végzendők, így üdítő változás olyanoknak, akik nehezen térdelnek. A talppal adott vonalmunka, mely a struktúra alapját képezi, igen földelő munka mind annak aki adja, mind annak aki kapja.
Tanfolyam leírása
: Klikk ide!
Ár: 190 E vagy annak megfelelője Ft-ban, (mely tartalmazza a tanfolyamon kívül a kézikönyvet, napi 3x vegetáriánus étkezést, és 4 éj szállást, Nov. 6.-tól 9.-ig).
Info, jelentkezés: Bali, konemara76@gmail.com